Politica de Retur

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.U.G. 34/2014. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala Clientului.

SC DIGITAL ECONOMY DEVELOPMENT SRL, va inapoia contravaloarea comenzii in maxim 14 zile  de la primirea produsului returnat. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Rambursarea integrala a sumelor produselor se va face prin transfer in cont bancar transmis de consumator pe formularul de retur primit odata cu factura.

Art. 12 mentioneaza ca exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Nu se supun procesului de returnare produsele care presupun inregistrarea si activarea intr-o aplicatie desktop sau mobila unde este necesara o cheie publica, cheie privata.

Pentru produsele textile, rambursarea valorii unei comenzi se face atunci cand se indeplinesc in totalitate urmatoarele conditii:

  • produsele nu trebuie sa fi fost purtate, folosite, deteriorate sau spalate;
  • eticheta de identificare trebuie sa fie inca atasata produselor, in ambalajul original, si cu toate documentele originale.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Clientul se obliga sa notifice SC DIGITAL ECONOMY DEVELOPMENT SRL intentia sa de a returna produsele achizitionate, completand si transmitand formularul de retur.

  • Dacă returnaţi întreaga comandă, este suficient sa specificati seria, numarul si data facturii cu care aţi primit produsele;
  • Dacă returnaţi doar la o parte din comandă, este necesară specificarea acestora (denumirea produsului şi cantitatea);
  • Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de maxim 30 de zile de la acceptarea returului.

Conform art. 10 lit. c din O.G. 130/2000 bitcointech.ro iși rezervă dreptul de a refuza returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada (perisabile) ori deteriora rapid ( ex. produsele personalizate). Produsele ce constituie un set trebuie returnate ca set.

Solicitarea unui retur poate fi efectuata printr-un mail la adresa [email protected] sau la numarul de telefon afisat pe site.

Asigurați-vă că aveți toate elementele necesare pentru a efectua returul: factura inițială, certificate de garanție, cutie, etichete etc.