Ledger este una dintre cele mai simple și eficiente modalități de stocare a activelor dvs. crypto, cum ar fi Bitcoin, Ethereum sau Monero. Ledger Nano S este un portofel hardware care funcționează împreună cu o aplicație de telefon ce permite utilizatorului să gestioneze în siguranță monedele și activele crypto. Acest lucru se poate face cu mare ușurință, folosind telefonul sau computerul.

Pe scurt, produsul funcționează protejându-vă cheia privată care este asociată cu tipul de monedă crypto pe care o dețineți. Cheia în sine este protejată într-un cip securizat și certificat. Aplicația corespunzând portofelului hardware poate fi descărcată, instalată sau dezinstalată cu ușurință pe dispozitivul dvs.

De ce ar trebui să alegeți să cumpărați un portofel hardware?

Este important să găsiți cel mai potrivit mod de a vă proteja activele crypto. Portofelele hardware au caracteristica de a crea un tampon de siguranță între cheile private și dispozitivele electronice care sunt, în general, ușor de piratat. Au existat numeroase cazuri, raportate pe scară largă, de persoane care și-au pierdut cantități mari de cryptomonede ca urmare fraudării datelor înregistrate în computer sau smartphone. Un portofel hardware este o modalitate bună de a evita acest pericol.

Este o problemă atât de importantă de care ar trebui să fii îngrijorat? 

Dacă dețineți orice cantitate de crypto, răspunsul este „da”. O simplă citire a șitirilor ultimilor ani, ne arată o mulțime de informații despre exchangeuri de cryptomonede piratate și care au pierdut fondurile utilizatorilor lor sau atacuri individuale menite să păgubească utilizatori la fel ca dvs.

Deoarece dețineți cheile dvs. private, este vital să păstrați informațiile la îndemână și protejate. Deși există multe portofele care acționează ca instrument de stocare a informațiilor dvs. private, puține sunt la fel de fiabile ca un Ledger.

Portofelul hardware ajută, de asemenea, la evitarea unor scenarii cum ar fi acela în care un virus malware vă poate decripta informațiile, cu condiția să urmăriți instrucțiunile de utilizare a portofelului. 

În defeinitiv, portofelele hardware sunt suficient de ieftine, mici și fiabile, încât oricine ar trebui să ia în considerare utilizarea acestora ca o modalitate de a se asigura că problema securității nu este neglijată atunci când vine vorba de activele lor de cryptomonede. 

BIP și securitate

Pentru majoritatea pasionaților de tehnologie a cryptomonedelor, experiența lor în această lume începe cu achiziționarea de monede prin intermediu unui exchange. Majoritatea utilizatorilor cumpără monedele dintr-un exchange și le vor lăsa acolo cu intenția, probabil, de a le tranzacționa mai târziu.

O criptomonedă are o cheie privată asociată eu. Aceasta sunt în esență, informații concepute pentru a autoriza tranzacțiile cu moneda respectivă în rețeaua blockchain. Când aveți acces și cunoașteți aceste chei, puteți schimba monedele. Dacă monedele tale sunt în exchange, atunci asta înseamnă că cheile tale private sunt și ele acolo. Dacă nu aveți aceste chei securizate și altcineva poate să aibă acces la ele, scenariul în care cineva utilează aceste informații pentru a fura fonduri de la voi, nu este unul nerealist, din păcate. 

Dezvoltarea blockchainului și importanța securității criptografice

Întrucât se află în centrul majorității discuțiilor de pe acest site, să ne oprim o secundă și să vorbim despre ce este un blockchain. În esență, tehnologia blockchain este menită să îmbunătățească securitatea privind distribuirea de informații, făcând acest proces rapid, sigur și transparent. Blockchain este un registru descentralizat care păstrează informațiile tranzacțiilor stocate pe numeroase computere din întreaga lume. Informațiile stocate aici nu pot fi modificate sau șterse.

Este adevărat că tehnologia blockchain este intrinsec una dintre cele mai sigure modalități de a transmite informații. Totuși, este important să utilizați cea mai bună și mai modernă tehnologie pentru a vă asigura că informațiile dvs. personale, cum ar fi cea utilizat pentru portofele crypto sau pentru aplicațiile crypto, sunt protejate. Ledgerul este una dintre cele mai bune modalități de a asigura acest lucru.

Acest lucru, împreună cu utilizarea mecanismelor de securitate blockchain, reprezintă o metodă excelentă pentru a ne asigura că riscul de a fi furate informații sau de a fi victima fraudelor este redus la minimum. Acest sistem de gestionare a riscurilor folosește module de securitate cibernetică pentu asigurarea acestui lucru.

Printre lucrurile grozave pe care le face, tehnologia blockchain este responsabilă pentru permiterea existenței criptomonedelor, monede digitale care utilizează tehnici de criptare pentru a crea și a modera transferul de fonduri.

Care este avantajul utilizării rețelelor blockchain descentralizate? Cel mai important, problemele legate de fraudă și securitate în aceste rețele sunt mult mai rare decât atacurile cibernetice pe care servicii de exchange centralizate trebuie să le suporte.

Dacă doriți să rămâneți în siguranță în timpul tranzacționării criptomonedelor, veți avea nevoie de un sistem precum portofelul Ledger. Păstrarea monedelor într-un portofel hardware este cel mai bun mod de a vă asigura că fondurile dvs. sunt acolo unde trebuie să fie.

Cât de probabil este ca o cheie privată să fie ghicită?

Dacă cineva îți va ghici cheia privată? Se poate întampla acest lucru în mod realist? Probabilitatea ca una dintre cheile dvs. private să fie ghicită și apoi utilizată împotriva voastră, în rețeaua Ethereum, de exemplu, este de 1 din 115 quattuorvigintillion. Este vorba despre numărul de atomi din univers.

Deși este întotdeauna o idee bună să mențineți securitatea crypto pe lista priorităților dvs., utilizarea unui sistem precum Ledger ar trebui să fie singura soluție de care aveți nevoie pentru a vă asigura că fondurile dvs. sunt sigure și disponibile.

Cum să utilizezi Ledger Live pentru a cumpăra crypto

Fie că sunteți nou în lumea crypto, fie că sunteți veteran, confortul a fost întotdeauna unul dintre subiectele importante ale discuțiilor în jurul acestui domeniu. Tranzacționarea monedelor, stocarea lor în condiții de siguranță, transferarea lor rapidă și fără riscuri etc. au fost subiecte intens dezbătute.

Dacă tehnologia blockchain și criptomonedele vor atinge potențialul maxim, vor trebui să devină o soluție ușor de utilizat pentru toți membrii societății. Ledgerul poate ajuta foarte mult în această privință.

Ledger urmărește să ofere soluții pentru toate problemele din domeniul crypto și să le plaseze într-un singur loc. Pe lângă faptul că vă ajută să vă stocați monedele în siguranță și fără probleme, Ledger Live vă permite să cumpărați crypto în mod direct.

După ce ați configurat Ledger-ul, îl puteți folosi pentru a verifica evoluția criptomonedelor preferate, fie ele Bitcoin, Ethereum, Stellar sau altele. Utilizați cardul de plată sau transferul bancar pentru a finaliza achiziția. Taxele sunt întotdeauna menținute la standardul pieții și, de asemenea, puteți deveni proprietar de criptocurrency în nu mai mult de câteva minute.

În concluzie, de ce ar trebui să vă pese de blockchain, cryptomonede și Ledger? Poate că motivul este că toateaceste lucruri s-au dovedit deja a fi genul de tehnologie de vârf pe care ne vom baza mult timp de acum încolo și care vor face parte din viitorul nostru.